Veelgestelde vragen omtrent laserontharing 

Is een laserbehandeling veilig?

Ja! Wij maken gebruik van de nieuwste technologie op vlak van laserontharing: de diode ice laser triplewave.

Onze laser gaat enkel af op pigment en eiwitten van het haarzakje. Het is daardoor onmogelijk dat omliggende weefsels, lymfe- en zweetklieren beschadigen. 

Doet een laserbehandeling pijn?

Nee. Onze laser beschikt over een ICE kop, deze koelt gedurende de hele behandeling continu tot -12 graden. Dit in combinatie met de verkoelende gel zorgt ervoor dat je de behandeling als pijnloos ervaart.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hier kunnen we op voorhand geen eenduidig antwoord op geven. Het aantal sessies is persoonsgebonden en afhanjelijk van je huid- en haartype, hormonen, medicatie,... Je hebt na de eerste behandeling al een zichtbaar resultaat. De behandelde haartjes vallen uit na ongeveer 14 dagen. Na enkele sessies kun je merken dat de haartjes trager en dunner teruggroeien. Hierdoor heb je al vrij snel weinig tot geen last meer van ingegroeide haren! De haartjes worden lichter van kleur, je zal merken dat je hierdoor minder moet scheren en de huid zachter aanvoelt. 

Om je toch een idee te geven van een aantal sessies plakken we hier een gemiddelde op: je hebt gemiddeld 8 behandelingen nodig. Het kan dus zo zijn dat je er minder nodig hebt, of het kan zo zijn dat je er wat meer nodig hebt. Dit is op voorhand helaas niet te voorspellen. 

Zie je na de behandeling direct resultaat?

Direct na de behandeling zie je nog geen verschil, de haren groeien terug zoals normaal.

Na ongeveer 2 weken na de laserbehandeling merk je dat de haren die we in de juiste fase van de groei hebben kunnen laseren, beginnen met uitvallen. 

Wat kun je dan merken? 

- De haartjes groeien langzamer terug

- Er groeien minder haartjes terug

- De haartjes groeien dunner terug

Het uitvallen van de haartjes kan soms gepaard gaan met jeuk, dit omdat het haartje zich loslaat van de huid. 
Om de jeuk te vermijden kun je 2 weken na de behandeling de zone voorzichtig scrubben. 
Dit mag je 1-2 keer per week doen tot 1 week voor je nieuwe laserbehandeling.

Is het resultaat blijvend?

Ja! De haarzakjes die vernietigd zijn kunnen niet terug groeien of herstellen. Het is wel zo dat er op een later tijdstip andere haren kunnen groeien, die zich in een slapende toestand bevinden en op een bepaald tijdstip wakker worden. Dit kan bijvoorbeeld in situaties waarin je hormonen erg veranderen. Denk hierbij aan: zwangerschap, menopauze, langdurige stress,.. Er kunnen tijdens een behandeling enkel haren verwijderd worden die aanwezig zijn. haren die er (nog) niet zijn kunnen ook niet verwijderd worden. 

Is het resultaat permanent?

Ja, een gelaserd haarzakje zal nooit meer nieuwe haren kunnen produceren en dus blijven de gelaserde haren weg. 

Onder invloed van veranderingen in het lichaam, medicatie, stress, overgang of hormoonveranderingen, is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikke haren. Aan dit proces kunnen wij jammer genoeg niets veranderen. Daarom raden wij aan om jaarlijks één tot twee onderhoudssessies te doen.

Is laserontharing geschikt voor alle haartypes?

Ja, wij kunnen elk huid- en haartype behandelen (ja, ook de blonde haren ;). Het enige wat wij niet kunnen behandelen zijn witte en grijze haren, dit omdat deze simpelweg geen pigment meer bevatten.

Wanneer mag er niet behandeld worden met laser?

- Zwangerschap

- Onwel zijn, acute infectie of koorts

- Pacemaker of inwendige defibrillator 

- Actieve koortslipinfectie (+ 3 weken erna)

- Gordelroos (blaasjes, jeuk en zenuwpijn)

- Verse littekens van operaties (na 3 maanden kan dit wel)

- Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker 

- Gebruik van bepaalde medicijnen die lichtgevoelig zijn 

- Zware ontstekingsremmers

- Metalen in of net onder de huid waar we behandelen

- Pinnen of schroeven in gewrichten en botten

- Piercings (verwijderen tijdens behandeling)

- Tatoeages (dienen afgeplakt te kunnen worden tijdens behandeling) 

- Onstabiele hormonen of stress (kunnen het resultaat beïnvloeden)

- Recent een cosmetische ingreep gedaan (peeling, Botox,..) 

Kan je laseren op een zongebruinde huid?

Ja dat kan. Dit komt doordat onze laser zich enkel richt op de proteïnen in het haarzakje en niet op het pigment van de huid. Hierdoor kun je elk seizoen laseren. 
Let wel op: je dient één week voor en één week na de behandeling uit de zon te blijven, je mag dan ook geen gebruik maken van de zonnebank.

Kan je laseren na een zwangerschap?

Je mag niet laseren tijdens je zwangerschap. Laseren na de zwangerschap is zeker mogelijk, we raden dit enkel vlak na de zwangerschap af. Dit omdat de hormoonhuishouding onrustig is. 

Vanaf welke leeftijd kan je starten?

In principe zijn laserbehandelingen geschikt voor alle leeftijd. 
Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net begonnen is en het lichaam nog volop nieuwe haartjes zal produceren. Het behandeltraject kan hierdoor langer zijn.

Wat is het verschil tussen een laserbehandeling en IPL?

Laserontharing en IPL worden vaak met elkaar verward. Toch zijn het twee heel verschillende methodes.
Bij IPL is het licht veel minder sterk dan bij een laserbehandeling, waardoor de haarzakjes enkel verzwakken en het resultaat dus slechts tijdelijk is waardoor je meer behandelingen nodig hebt dan bij een laserbehandeling. De laser zendt daarentegen een krachtig, meer selectieve, energiestraal uit die het haarzakje volledig vernietigt. 
Hierdoor is de behandeling ook echt permanent. Een IPL-ontharing is daarnaast pijnlijk en een laserbehandeling niet.

Heb je garantie?

Helaas kunnen wij geen garantie geven. Dit omdat iedereen uniek is. De laser werkt op iedere persoon anders waardoor wij onmogelijk garanties kunnen geven op het aantal behandelingen dat men nodig heeft dan wel het uiteindelijke resultaat.